Autóklíma

A mai autók többsége fel van szerelve légkondicionáló berendezéssel. A klímarendszer kifogástalan működésének alapfeltétele, hogy a rendszerben kellő mennyiségű kenőolaj, illetve hűtőközeg legyen.

Sajnos az emberek nagy többsége csak akkor javítatja klímáját ha az már nem, vagy csak nagyon kismértékben hűt. Ez nem tesz jót a részegységeknek, illetve a téli időszakban is problémát okoz. Sokan nem tudják, hogy télen is érdemes a fűtés mellett bekapcsolni a klímaberendezést, amely száraz meleg levegőt fúj a szélvédőre, és sokkal gyorsabban tudja a párát leszárítani.

A töltés folyamán szervizgépet csatlakoztatunk a jármű klímaberendezéséhez, ami számítógépes adatbázisból dolgozva mindig a kellő mennyiségű hűtőközeget, és ami nagyon fontos kenőolajat tölt a rendszerbe. Amennyiben a szervizgép szivárgást jelez, nitrogénes szivárgásvizsgálatot végzünk a hiba behatárolásához. A feltöltés során a kenőanyagba egy speciális úgynevezett UV folyadékot adagolunk, amely a későbbi esetleges szivárgást kimutatja.

Szervizünkben vállaljuk a klímaberendezések töltését, nyomáspróbáját, javítását.


Klíma tisztítás ózonnal:
Kellemetlen szagot érez az autójában? Ezt okozhatja az elhanyagolt, koszos klímaberendezés is!

A klímaberendezés elpárologtatóján lecsurgó kondenzvíz melegágya a baktériumoknak, gombáknak, és egyéb vírusoknak. Ezért célszerű legalább évente egyszer időt fordítani a klímarendszer tisztítására, fertőtlenítésére. A tisztítás előtt ajánlatos a pollenszűrő ellenőrzése, szükség esetén cseréje. Alapvetően kétféle tisztítási rendszer terjedt el, az egyik vegyszeres úton távolítja el a kellemetlen szagokat, a másik pedig vegyszermentesen. A vegyszeres fertőtlenítésnél egy habot juttatjuk az autó szellőzőrendszerébe, ahol a hab elpusztítja a baktériumokat. A vegyszermentes eljárásnál Ózongenerátor végzi a tisztítást vegyszermentesen!

Mi az ózonos tisztítást részesítjük előnyben, mert vegyszermentes, megöli a vírusokat, baktériumokat, és friss illatot teremt!