Bukkanómentesen az úton

Futóműállítás, javítás és csere

Futómű beállítása, javítása, cseréje

A futóműrendszer vizsgálata, javítása, a futómű beállítása

A futóműveken – és azok megfelelő állapotán – múlik az autó úttartási képessége, „viselkedése” a kanyarokban, valamint az egyenetlen útburkolatokon. Amellett, hogy nehezebbé válik az úttartás, a futóműállítás mellett szól továbbá számos biztonsági és kényelmi tényező is. Ezért is ajánlatos kétévente időt és némi anyagi ráfordítást szánni a futómű megfelelő beállítására. A kulcs a rendszeresség, illetve az, hogy ne csak akkor keressünk fel szakembert, mikor már megtörtént a baj. Mivel vezetés során óhatatlanul is bármikor nekihajthatunk egy útpadkának, vagy észrevétlenül egy nagyobb kátyúban találhatjuk magunkat, ezért fokozottam érdemes odafigyelnünk a futómű megfelelő állapotára, annak karbantartására.

A rossz műszaki állapotú vagy nem megfelelően beállított futómű miatt, alul- vagy túlkormányozottá válhat a jármű, megnövekedhet a féktáv, megzavarodhat az ABS működése, és fokozottabb kopásnak lehetnek kitéve a gumiabroncsok is.

A futómű rendszer részei a rugózást, a lengéscsillapítást és a stabilitást biztosító alkatrészek, valamint a kerékmeghajtások.

futómű javítás és csere

Mit kínálunk magas minőségű futómű beállítási szolgáltatásunk során?

  • gömbcsuklók, szilentek és lengéscsillapító cseréje;
  • lengéscsillapító mérése;
  • futómű beállítás a legkorszerűbb Fasep futóműállító-műszerrel.

Bármennyire is ügyeskezű ezermester hírében álljon, a biztonságos autózás szempontjából semmiképp sem ajánlatos „házi módszerekkel” kísérleteznie. Hozza szervizünkbe gépjárművét, hiszen szakembereink hosszú évek tapasztalatával a hátuk mögött mindent tudnak a szakszerű és hibátlan futóműállításról!

Honnan tudhatja, hogy eljött az ideje a futómű beállításnak?

  • Rendszeresen, beazonosíthatatlan kopogó hangot hall.
  • Visítanak, búgnak a gumik minden kanyarodásnál.
  • Feltűnő lesz a külső és belső gumiszélek kopása.
  • Rázkódik a kormány fékezésnél.
  • Egyre nehezebben tudja a kormányt tekerni.
  • Erősen félrehúz az autó, nem követi a kormánymozdulatot.

Ha ezeket a „tüneteket” tapasztalja, érdemes mihamarabb felkeresnie szakemberinket egy gyors futóműállítás miatt.

Futómű beállítás vagy centrírozás? Nem mindegy!

Munkánk során gyakorta tapasztaljuk, hogy ügyfeleink nem értik pontosan, hogy mi a különbség a futómű beállítás és a centrírozás között. Laikusként nem is elvárható, hogy ismerjék a fogalmak közötti lényeges különbségeket, elég csupán annyit tudniuk, hogy ez valójában két teljesen eltérő dolog. Amikor futómű beállításról van szó, akkor a kerekek szögét állítja be optimálisra a szakember a jármű gyártója által megadott/javasolt állásba. A centrírozás viszont lehetővé teszi, hogy a kerekek forgás közben ne okozzanak szükségtelen rezgést.

Ne kockáztasson, nézesse át autója futóműrendszerét, és állíttassa be optimális működésre! A futóműállítás nem időigényes, viszont annál balesetveszélyesebb, ha elmulasztja, ezért ne várja meg, míg megtörténik a baj. Keresse fel szervizünket mielőbb!

Esetlegesen felmerülő kérdések esetén, forduljon bizalommal autószerelő műhelyünk szakembereihez!

Kaptás Autószerviz

Teljes körű autószerviz Budapesten szakértő csapattal, professzionális technikai háttérrel. Autószerelés, műszaki vizsgáztatás, eredetiségvizsgálat, autóklíma... Csatlakozzon Ön is elégedett ügyfeleinkhez, válassza a minőséget és a gyorsaságot választották autója karbantartásához!

Autószerelő műhely:

1119 Bp., Than Károly utca 19.

Műszaki vizsga, eredetvizsga:

+36 20 336 0226

Autószerviz, gumiszerviz:

+3670 771 1662

Autómentés, autókölcsönzés:

+3620 985 4603

Nyitva tartás:

Héfőt-péntek 7:30-17:00

A Kaptás Autószerviz weblap sütiket használ a jobb felhasználói élmény, és anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése érdekében.