Bukkanómentesen az úton

Futóműállítás, javítás és csere

Futómű beállítása, javítása, cseréje

A futóműrendszer vizsgálata, javítása, futómű beállítás

A futóműveken – és azok megfelelő állapotán – múlik az autó úttartási képessége, „viselkedése” a kanyarokban, valamint az egyenetlen útburkolatokon. Amellett, hogy nehezebbé válik az úttartás, a futóműállítás mellett szól továbbá számos biztonsági és kényelmi tényező is. Ezért is ajánlatos kétévente időt és némi anyagi ráfordítást szánni a futómű megfelelő beállítására. A kulcs a rendszeresség, illetve az, hogy ne csak akkor keressünk fel szakembert, mikor már megtörtént a baj. Mivel vezetés során óhatatlanul is bármikor nekihajthatunk egy útpadkának, vagy észrevétlenül egy nagyobb kátyúban találhatjuk magunkat, ezért fokozottam érdemes odafigyelnünk a futómű megfelelő állapotára, annak karbantartására.

A rossz műszaki állapotú vagy nem megfelelően beállított futómű miatt, alul- vagy túlkormányozottá válhat a jármű, megnövekedhet a féktáv, megzavarodhat az ABS működése, és fokozottabb kopásnak lehetnek kitéve a gumiabroncsok is.

A futómű rendszer részei a rugózást, a lengéscsillapítást és a stabilitást biztosító alkatrészek, valamint a kerékmeghajtások.

futómű javítás és csere

Mit kínálunk magas minőségű futómű beállítási szolgáltatásunk során?

  • gömbcsuklók, szilentek és lengéscsillapító cseréje;
  • lengéscsillapító mérése;
  • futómű beállítás a legkorszerűbb Fasep futóműállító-műszerrel.

Bármennyire is ügyeskezű ezermester hírében álljon, a biztonságos autózás szempontjából semmiképp sem ajánlatos „házi módszerekkel” kísérleteznie. Hozza szervizünkbe gépjárművét, hiszen szakembereink hosszú évek tapasztalatával a hátuk mögött mindent tudnak a szakszerű és hibátlan futóműállításról!

Honnan tudhatja, hogy eljött az ideje a futómű beállításnak?

  • Rendszeresen, beazonosíthatatlan kopogó hangot hall.
  • Visítanak, búgnak a gumik minden kanyarodásnál.
  • Feltűnő lesz a külső és belső gumiszélek kopása.
  • Rázkódik a kormány fékezésnél.
  • Egyre nehezebben tudja a kormányt tekerni.
  • Erősen félrehúz az autó, nem követi a kormánymozdulatot.

Ha ezeket a „tüneteket” tapasztalja, érdemes mihamarabb felkeresnie szakemberinket egy gyors futóműállítás miatt.

Futómű beállítás vagy centrírozás? Nem mindegy!

Munkánk során gyakorta tapasztaljuk, hogy ügyfeleink nem értik pontosan, hogy mi a különbség a futómű beállítás és a centírozás között. Laikusként nem is elvárható, hogy ismerjék a fogalmak közötti lényeges különbségeket, elég csupán annyit tudniuk, hogy ez valójában két teljesen eltérő dolog. Amikor futómű beállításról van szó, akkor a kerekek szögét állítja be optimálisra a szakember a jármű gyártója által megadott/javasolt állásba. A centrírozás viszont lehetővé teszi, hogy a kerekek forgás közben ne okozzanak szükségtelen rezgést.

Ne kockáztasson, nézesse át autója futóműrendszerét, és állíttassa be optimális működésre! A futóműállítás nem időigényes, viszont annál balesetveszélyesebb, ha elmulasztja, ezért ne várja meg, míg megtörténik a baj. Keresse fel szervizünket mielőbb!

Esetlegesen felmerülő kérdések esetén, forduljon bizalommal autószerelő műhelyünk szakembereihez!

Gyakori kérdések a futóműállítás, javítás kapcsán

Kattintson a kérdésre a válasz megtekintéséhez!

Mi a futómű?

A futómű két fő alkotóeleme, a lengéscsillapító és a kerékfelfüggesztés segítik a gumik folyamatos tapadását és úton tartását, vagyis a gépjárművet a stabil haladásban, továbbá elnyelik az út hibáiból adódó behatásokat vagy rázkódásokat, és csökkentik a kerekek pattogását is.

Kaptás Autószerviz

Teljes körű autószerviz Budapesten szakértő csapattal, professzionális technikai háttérrel. Autószerelés, műszaki vizsgáztatás, eredetiségvizsgálat, autóklíma... Csatlakozzon Ön is elégedett ügyfeleinkhez, válassza a minőséget és a gyorsaságot választották autója karbantartásához!

Autószerelő műhely:

1119 Bp., Than Károly utca 19.

Műszaki vizsga, eredetvizsga:

+36 20 336 0226

Autószerviz, gumiszerviz:

+3670 771 1662

Autómentés, autókölcsönzés:

+3620 985 4603

Nyitva tartás:

Héfőt-péntek 7:30-17:00

A Kaptás Autószerviz weblap sütiket használ a jobb felhasználói élmény, és anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése érdekében.