Műszaki vizsgáztatás

Gyors műszaki vizsga helyben!

Műszaki vizsga Budapesten

Műszaki vizsgára felkészítés és műszaki vizsga helyben

A balesetmentes közlekedés alapja, hogy megfelelő műszaki állapotú járművek vegyenek részt a közúti forgalomban.

A gépjármű műszaki megvizsgálását a gépjármű tulajdonosa személyesen, vagy meghatalmazottja útján kérheti szervizünkben.

Milyen autók vizsgáztatását végezzük?

A fent felsorolt kategóriába tartozó gépjárművek időszakos vizsgáztatását, valamint ezek forgalomba helyezését is vállaljuk!

Műszaki vizsga 1 óra alatt helyben!
Új autó forgalomba helyezés! Terepjáró gépjárművek is!
Eredetvizsga!
Esetlegesen felmerülő kérdések esetén, forduljon bizalommal Hangyál Attila műszaki vizsgabiztosunkhoz!
Autószervizünk a Nemzeti Közlekedési Hatóság által kijelölt vizsgaállomás!

Mire van szükség a műszaki vizsgáztatáshoz?

Fontos, hogy a műszaki vizsgára jelentkező érvényes személyi okmányokkal, és – amennyiben mások nevében és képviseletében jár el -, szabályosan kiállított meghatalmazással jelenjen meg a vizsgabázison.

Ahhoz, hogy gépkocsija megfeleljen a Közlekedési Hatóság előírásainak, szabályzatainak és nem utolsó sorban az ön illetve családja és környezetének biztonságos közúti forgalomban való részvételéhez, cégünk a lehető legjobb munkát végezi az autók műszaki vizsgára való felkészítése során.

Lehetőség nyílik a műszaki vizsga keretein belül feltárt hiányosságok azonnali kijavítására is.

Gyakori kérdések a műszaki vizsga kapcsán

Közúti ellenőrzéskor a rendőr bevonhatja a forgalmi engedélyt érvénytelen műszaki vizsga esetén. Ugyanakkor, ha adás-vételre kerül a sor, az autó átírásához ez is kell.

Az okmányiroda a jármű forgalomból kivonásáról hivatalos határozatot küld. Ezzel az értesítéssel kell megjelenni a választott autószerviz telephelyén és kérelmezni kell a műszaki vizsgáztatást. Ha minden rendben van, a vizsgabiztos egy műszaki adatlapot állít ki a tulajdonos részére, amit az okmányirodában be kell mutatni, és ezután adják vissza az autó forgalmi engedélyét.

Célszerű bejelentkeznie szervizünkbe egy-két nappal hamarabb, hogy biztosan találjunk egy mindenki számára megfelelő időpontot.

Ha az autóval minden rendben van és a vizsgáztatás zökkenőmentesen zajlik, csupán pár óra lesz az egész.

Fékek állapota. Lengéscsillapítók. Futómű. Kipufogórendszer. Szélvédő. Pótféklámpa. Felületi sérülések, horpadások, törések. Korrózió. Ülések, biztonsági övek. Világító-, fény-, és hangjelző berendezések. Gumiabroncsok és felnik. Kötelező kiegészítők.

Probléma esetén, munkatársaink jelzik a kijavítandó hibákat. Ha ezek orvosolva vannak, újra be kell jelentkezni vizsgáztatásra.

Az autó sérült, horpadt, törött, korrodált. Gond van az autó futómű beállításával, fényszóróival.

2 év. 3,5 tonnánál nehezebb járműveknél egy év a műszaki vizsga érvényessége.

Személyi igazolvány és lakcímkártya. Forgalmi engedély. Érvényes kötelező gépjármű felelősségbiztosítás. Meghatalmazás, ha nem a tulajdonos végezteti az ellenőriztetést.

Személyi igazolvány és lakcímkártya. Cégkivonat. Aláírási címpéldány. Forgalmi engedély. Érvényes kötelező gépjármű felelősségbiztosítás. Meghatalmazás.

Nem. Célszerű már előtte pár nappal elvégeztetnie az ellenőrzést annál is inkább, mert ha hibát találnak a műhelyben, azt még a lejárat előtt javíttatni lehet. Szervizünk például gumiszerelést és kerékszerelést is vállal, akár rövid határidővel is.

Lejárt műszaki esetén érvénytelennek minősül a kötelező felelősségbiztosítás – hiába van az befizetve – így, ha balesetet okoz, a biztosító nem fogja kifizetni a másnak okozott kár összegét. Így önnek kell megtérítenie.

Használt autónál időszakos vizsgán az első használatba vétel évét követő három naptári éven belül három évben, három naptári éven túl két évben adják meg a műszaki vizsga érvényességet.

2018 májusától érvényes szabályozás által változtak a műszaki vizsga követelmények. A rendelet súlyosságuk szerint három kategóriába sorolja az autó műszaki vizsga követelmények átvizsgálása során tapasztalt hibáit: kisebb, komolyabb és veszélyes.

Ebbe a kategóriába soroljuk az autó biztonságát vagy a környezetterhelést jelentősen nem befolyásoló kisebb hiányosságokat, apróbb eltéréseket. Pl. a deformálódott ablaktörlőket.

Minden olyan rendellenesség ide sorolandó, ami jelentősebben befolyásolja a jármű biztonságát vagy más közlekedőket. Ami környezetterhelést jelent. Pl. kopott féktárcsa, mozgó rendszámtábla stb.

Ezek a hibák közvetlen és azonnali veszélyt jelentenek a közlekedés biztonságára vagy olyan mértékben terhelik a környezetet, illetve térnek el az előírásoktól, hogy a járművel szigorúan tilos közlekedni.

Igen, amennyiben rendelkezik az adott személy (a fent már említett) dokumentumokkal.

Ha biztosra szeretne menni, hogy a műszaki vizsga tökéletes legyen, érdemes előzőleg alaposan átvizsgáltatnia az autót, így még időben feltérképezhetőek azok a rendellenességek, amiken elbukhat élesben a vizsga.