Gumiszerviz, kerékszerelés

Gumiabroncs értékesítés, javítás, csere

Gumiszerelés, javítás, kerékszerelés, csere, centírozás

Gumijavítás- és csere

Autószerelő műhelyünkben kiváló minőségű, professzionális kerékszerelési és gumicsere szolgáltatást biztosítunk ügyfeleink számára.

A szakszerű átvizsgálás után gyors és hatékony megoldást nyújtunk bármilyen probléma: defekt, egyéb javítható sérülés, horzsolás, szerelés, illetve szezonális gumicsere esetén egyaránt. Ha a gumijavítás nem megoldható, a kerékcserét azonnal el tudjuk végezni.

A gumiabroncsokat a gyártási dátumot követő 10 év elteltével minden esetben ajánlott cserélni, illetve öt év után évente egyszer megvizsgáltatni, és szükség esetén a kerékszerelést vagy gumicserét elvégezni. Továbbá az egyenletes kopás érdekében a gumikat érdemes 5-10000 kilométerenként átlósan felcserélni.

Gumiszerelés speciális automata géppel

Ha a keréken vágást, torzulást vagy egyenetlen kopást érzékel, illetve, ha a kormányzásban változás áll be, mindenképpen ajánlott szakemberhez fordulni. A rendszeres és megfelelő kerékszerelési karbantartással az abroncsok élettartamát nagy mértékben meghosszabbíthatja.

Szervizünkben a gumiszerelés során először a gumiabroncsok állapotát és az esetleges hibákat mérjük fel. A gumiszerelés speciális automata géppel történik, amely alkalmas a defekttűrő abroncsok, valamint a széles, peremes abroncsok szerelésére is, melynek végén a centrírozást is elvégezzük. A kerékszerelés során kizárólag a legjobb minőségű anyagokkal dolgozunk, így járműve tökéletesen megbízható, teljes értékű kerékkel fog rendelkezni. Gumiszerelési szolgáltatásunk keretében a kerekek lemosása és feltöltése mellett a fékek állapotát is ellenőrizzük a jármű biztonságos működtetése érdekében.

Gumiszerelés professzionális géppel, minden típusú abroncs szerelése, cseréje gyorsan és megbízhatóan.

Centrírozás, centírozás

A helyes szakszó a centrírozás, de a gyakorlatban az emberek 80%-a centírozásnak mondja. Mindenesetre, ha azt tapasztalja, hogy a jármű rázkódik, vagy jobbra, illetve balra húz, kiemelten ajánlott minél előbb megvizsgáltatni a gumiabroncsokat.

A nem megfelelően kiegyensúlyozott gumiabroncs egyenetlen kopást és a felfüggesztés, a futómű vagy a kormánymű meghibásodását is okozhatja. A felnire kerülő abroncs tökéletes súlyelosztását szakszerű centírozással (kiegyensúlyozással) lehet elérni. A centrírozás digitális, alumínium keréktárcsa programmal is rendelkező géppel történik. A gumiabroncsok felszerelésekor vagy javítást követően minden esetben szükséges a gumiabroncsok centrírozásáról gondoskodni, hogy a jármű hosszú távon költséghatékony módon és biztonságosan működtethető legyen.

Gumiválaszték

A raktáron lévő gumiabroncsokból a méretigények 90%-át azonnal ki tudjuk szolgálni, de a készleten kívülieket is néhány órán belül be tudjuk szerezni.

Cégünk teljes körű autószerelési, műszaki és eredetvizsgáztatási, autómentési- és szállítási, továbbá autókölcsönzési szolgálatást is nyújt, így a járművével kapcsolatos bármilyen probléma vagy feladat megoldását ránk bízhatja. Ha kérdése van, forduljon bizalommal szakembereinkhez!

Gumiabroncs szakszerű centrírozása (kiegyensúlyozása).
Esetlegesen felmerülő kérdések esetén, forduljon bizalommal autószerelő műhelyünk szakembereihez!

Gyakori kérdések a gumiabroncs csere, gumijavítás kapcsán

Ha új gumiabroncsokat szereltet fel, vagy ha szétszereléssel járó javításokat eszközöl a kerekeken.

Ha nem éri komolyabb fizikai sérülés, ütés a kerekeket, akkor elég évente egyszer ellenőriztetni.

Mert megszünteti a kormánykerék és karosszéria rendellenes rezgését. Mert megelőzi a felfüggesztés komolyabb meghibásodását. Meghosszabbítja a gumiabroncsok élettartamát. Csökkenti a magas üzemanyag-fogyasztást.

Kényelmetlenné teszi a vezetést, növeli az Ön és a gépjárműve reakcióidejét. Bizonytalanná válik az autó irányítása. A gumiabroncsok gyorsabban elhasználódhatnak, ami már önmagában is veszélyes lehet.

A kormánykerék vibrál, ami kifejezetten 100-120 km/h sebességnél érezhető. Remeg a karosszéria. Az autó hátsó része kanyarokban instabilan viselkedik. Illetve, egyenetlen kopás vehető észre a futófelületen.

Igen. Azért, hogy maximálisan biztonságos legyen a vezetés, ha egy ideig a pótkereket használja, szintén lényeges elvégeztetni a műveletet.

Legyen bármilyen prémium gumiról szó, a centíroztatást nem csak ajánlott, hanem fokozottan fontos elvégeztetni. Ha a felfüggesztés beállításai változnak, vagy valamilyen más kerékszerelésen van túl, nem szabad elmulasztania ezt a balesetmegelőző-intézkedést sem.

Általános szabály, hogy a nyári gumiabroncsok használata tartós 7° C feletti hőmérsékleten javasolt.

Keményebb összetételük miatt, jó szolgálatot tesznek az extra meleg, száraz és esős időben egyaránt. Fokozott a mozgékonyságuk és a reagáló-készségük a nagyobb felületi érintkezés miatt.

A legfőbb ok: a biztonság. Ha télen is nyári gumit használ, fékezésnél komoly veszélynek teszi ki magát és mindenkit, aki az úton közlekedik. Az évszaknak megfelelő abroncsválasztás nagyban befolyásolhatja az autó irányíthatóságát, a kerekek tapadását is.

Lehetőleg már október környékén érdemes ezt elvégeztetni, hiszen a mostanság olyan szélsőséges időjárás miatt, bármikor beköszönhet a nem várt tél és fagy, így az utak is csúszósabbak lehetnek egyik percről a másikra. Ilyenkor a gumiszerelés már nem várathat magára.

Igen. Hiába a melegebb nappalok, ha éjjel 7° C alá süllyed a hőmérséklet, ott már elkél a téli gumi is.

Minden szakember azt javasolja, hogy kerülje a silány minőségű, gyanúsan olcsó termékeket!

A téli gumiabroncsoknak nagyobb a barázdája és a futófelületi blokkja, vagyis ezeket úgy tervezték, hogy megtapadjanak a havas és jeges úton. A téli gumik lágyabb összetételűek, mint a 4 évszakos gumik.

A nyári gumiknak viszonylag kevesebb barázdája van, ami hozzájárul, hogy több gumi érintkezzen az útfelülettel, és ezáltal a nedves úton szárító körülményeket teremtsen.

A kényelem. Nem kell évente kétszer cseréltetnie az abroncsokat, nem kell bajlódnia a tárolásukkal és költségkímélőbbek is, hiszen évi két gumicserét megspórolhat, ha ilyen gumikat használ.

Az All Season gumiabroncsokat úgy tervezik, hogy azok hosszabb futásteljesítményt és tartósságot nyújtsanak a nyári napsütésben, valamint enyhébb időjárás esetén is.

Kevésbé hatékonyak a téli fagyos hőmérsékleten, a havas, jeges úton.

Tiszta, műanyag zacskóban, védve a napfénytől. Valamilyen száraz, hűvös helyre érdemes őket szezonváltáskor elpakolnia.

A DOT szám, más néven gyártási szám a gumi oldalfalán található meg és a gumiabroncs gyártási idejét jelöli. A 4 jegyű DOT szám első két karaktere a hetet, a második két karakter pedig az évet jelöli.

Sok gumiabroncs futófelületén kopásjelző van, aminek állapotát érdemes nyomon követni. Tehát sokszor nincs szükség mérőeszközre sem, a megjelölés kiválóan prezentálja a gumi elhasználódását. Amennyiben 1,6 milliméteres kopásszintet észlelünk, mindenképpen jó bejelentkeznünk gumicserére.

Igen. Mivel ezek az autók gyakran közlekednek köves, sárral borított, nehezebb terepen is, ezért pl. egy SUV nyári gumi fokozott tapadó képességgel rendelkeznek, így helytállnak az extrém körülmények között is.

Igen. Mivel ezekkel a modellekkel nem valószínű, hogy elhagyja a sima, aszfaltozott utakat, ezért ezeknél teljesen más típusú nyári gumiabroncsra lesz szüksége, hogy maximalizálni tudja a jármű teljesítményét és vezetési biztonságot.